Известувања

Соопштение до медиуми

26 септември 2022

Во врска со информациите во јавноста дека БЕГ – Производство треба да продолжи да испорачува топлинска енергија во новата грејна сезона до изборот на нов носител на лиценцата, сакаме да информираме за следното: Согласно член 51 од Законот за енерг...

Заврши грејната сезона 2021/2022

29 април 2022

Jа информираме јавноста дека, согласно регулативата, грејната сезона 2021/2022 е официјално завршена за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој управува БЕГ.

Информација до медиуми за состојбата со производство на топлинска енергија во топланите управувани од Балкан Енерџи ДООЕЛ Скопје

13 јануари 2022

Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ Скопје (ПТБЕ) во тековната грејна сезона при тешка енергетска криза успешно се справуваше со предизвикот да обезбеди континуирана испорака на топлинска енергија во топловодната дистрибутивна мрежа и корисни...

Почеток на регуларниот период од грејната сезона 2021/2022

14 октомври 2021

Почнувајќи од утре, 15 октомври започнува регуларниот период од годинешнава грејна сезона 2021/2022 кога испораката на топлинска енергија до потрошувачите се врши по строго утврдени правила и дијаграми, во зависност од атмосферските услови и надвореш...