Известувања

Услов за испорака на топлинска енергија за 06.10.2021 година

5 октомври 2021

Производство на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ Скопје ја информира јавноста дека за 06.10.2021 година не се создадени услови за производство и испорака на топлинска енергија. Оваа информација е согласно одлуката на Р...

Подготовка за отпочнување на грејната сезона 2021/2022

30 септември 2021

Во текот на ремонтниот период завршени се сите активности за сигурно, безбедно и континуирано производство на топлинска енергија. Во месец септември се извршени сите неопходни проверки и топланите се подготвени за почеток на новата грејна сезона 2021/2022.

Заврши грејната сезона 2020/2021

1 мај 2021

Jа информираме јавноста дека согласно регулативата, грејната сезона 2020/2021 е официјално завршена за потрошувачите приклучени на системот за централно греење во градот Скопје со кој управува БЕГ.